Kinesio Szalag

Mi a KINESIO TAPE?

A kinesio tape vagy másképpen kinesio tapasz, kinesio szalag, kineziológiai szalag - Dr. Kenzo Kase, japán kiropraktőr és orvos által, a 70-es években kifejlesztett, az emberi bőrhöz hasonló erősségű, hosszirányban rugalmas ragasztószalag. A kinesio tape módszer alapötlete Dr. Kenzo Kase páciensei számára egy új, az alapterápiát kiegészítő módszert keresett. Célja a hagyományos kiropraktőri kezelés negatív hatásainak csökkentése volt. Remélte, hogy talál kapcsolatot a fájdalomcsökkentés és a tape felhelyezése között.

A kinesio-taping módszer a test öngyógyító képességének aktivizációján alapul a kineziológia alkalmazása által. Felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból és ezen zavarok összjátékából ered.

A kineziológiai szalagok többek közt izomhúzódás, húzódás, zúzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések okozta panaszok ill. ízületi folyadékgyülemek oldására, fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületigyulladás, rándulás, íngyulladás okozta bántalmakra, nyirokkeringés stimulálására, mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok és mensturációs görcsök enyhítésére is alkalmazható. A kinesio tape elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását, az ödémák egyidejű csökkentését, az inak és a szalagok támogatását, továbbá fájdalomcsillapító hatásúak.